Italský chléb má stovky podob. U nás jej pečeme podle receptury se semolinovou moukou.
Bochník má tvrdou křupavou kůrku s uvnitř nadýchanou vláčnou střídou plnou nepravidelných velkých bublin.
Semolinová mouka je mletá z tvrdozrnné pšenice (Triticum durum), jejíž pěstování je v Itálii hojně rozšířené. Mouka má vyšší podíl lepku, než běžné potravinářské pšenice, takže bochník dokáže vytvořit krásnou nadýchanou klenbu. Díky nižšímu glykemickému indexu semoliny nedochází při trávení k tak rychlému nárůstu hladiny krevního cukru, což je důležitým faktorem nejen pro udržení tělesné hmotnosti, ale i pro zajištění vyrovnané výkonnosti organismu. Ze semoliny se vyrábí také tradiční italské těstoviny.
Chleba pečeme ve třech velikostech – cca 250 g, 400 g, 1 kg – a prodáváme jej na váhu.