Čas čerstvých salátů a pest za dveřmi. Víte, čím je ochutíte?
V pátek 6. dubna od 16 hodin můžete v Mojí Kredenci na Floře vyzkoušet výtečné za studena lisované oleje české značky Bohemia olej. Jak se a proč hroznové, makové, lískové či dýňové oleje používat, vám vysvětlí na místě sami výrobci. Premiéru bude mít i olej z ostropestřce.
Dýňový
Extra panenský raw olej. Temně zelený s plným aroma čerstvých jader a dezertní chutí. Má čistou výraznou chuť bez pražených tónů a výborně se hodí k česnekovým kombinacím. Dýňová semena pochází Perfektní dýňová semena nakupujeme od ekologických zemědělců z oblasti Českého Těšína.

Vlašský ořech
Extra panenský raw olej z vlašských ořechů českých pěstitelů. Vyzkoušejte například do pesta namísto olivového oleje.

Lískový
Lehce nazlátlý extra panenský raw olej s nugátovým aroma a nadlehčenou chutí. Lískové ořechy pochází od drobných pěstitelů a zahrádkářů po celé republice. Vhodný do ovesných kaší stejně dobře jako k výrobě nugátové omáčky.

Makový
Světlounce nazlátlý extra panenský raw olej s typickým makovým aroma a jemnou makovou chutí. Lisovaný z modrých odrůd máku ze Středních a Jižních Čech. Vynikající do snídaňových ovesných kaší.

Slunečnicový
Jemně nazlátlý extra panenský raw olej, s komplexní chutí a jemnou konzistencí. Lisovaný ze semen jihočeských a jihomoravských slunečnic. Všestranné využití.

Arašídový
Světle zlatý extra panenský raw olej s vůní burských oříšků a jižně temperamentní chutí.
Dodavateli podzemnice olejné jsou fare trade pěstitelé z argentinského venkova a k překvapení i farma z jižního Slovenska. Vhodný pro teplou i studenou kuchyni.
