Jedlí hlemýždi velcí (Helix Aspersa Maxima) pochází původem z Afriky a pro své výtečné maso si našli rychle cestu k labužníkům po celém světě. Ty, které u nás můžete nově ochutnat, jsou připraveni v silném hovězím bujónu se zeleninou a pochází z českých chovů.
Šneci v bylinkovém másle
Pro 2 osoby
Večeře ve dvou – šnečí a rychlá
Ingredience:
- Šneci v hovězím bujónu se zeleninou (Snailex Delicatessen)
- 100 g kvalitního másla (Échiré máslo)
- 2 plné lžíce jemně nasekané petržele
- 4 jemně nastrouhané stroužky česneku
- 1 lžička brusinkového džemu
- špetka chilli papriček nebo bílého pepře
- sůl dle chuti
Postup:
Připravte si všechny ingredience a vetřete je do másla. Šneky vložte do omytých ulit a doplňte ochuceným máslem. Vše vložte do trouby rozehřáté na 220°C a zapékejte cca 5-7 minut, dokud se máslo nezpění.
Servírujte s bílým suchým vínem.